Poveži se s nama

Sport

Čestitke Lani Pudar stižu sa svih strana: Oglasili se najbolji sportisti, ambasade u BiH…

Nakon senzacionalnog uspjeha 16-godišnje Lane Pudar koja je postala seniorska prvakinja Evrope, stigle su čestitke sa svih strana.

Na nevjerovatan uspjeh mlade Mostarke niko nije ostao ravnodušan. Među prvima reagovali su najveći nogometni klubovi u BiH pa su čestitke stigle iz FK Željezničar, FK Sarajevo i FK Velež.

Uslijedile su čestitke iz Nogometnog saveza BiH te Košarkaškog saveza BiH. Oglasio se i Olimpijski komitet naše zemlje.

Posebnu poruku poslao je i košarkaški reprezentativac naše zemlje Džanan Musa, dok je njegov kolega Jusuf Nurkić kratko naglasio da je Lana ponos BiH.

“Koliko puta je potrebno reći BRAVO za Lanu Pudar. Ti si ponos svih nas”, napisao je Musa na Facebook stranici.
Edin Džeko je poručio kako naša zemlja ima novu heroinu.

“Jedna si jedina. Bravo djevojčice. Bosna i Hercegovina ima novu heroinu”, poručio je kapiten nogometne reprezentacije BiH i zvijezda Intera.
Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Italije u BiH uputile su posebne poruke za jedan od najvećih rezultata bh. sporta posljednjih godina.

“Još jedna vrhunska utrka i još bolji rezultat. Pokazala si izvanrednost zlatna djevojčice. Iskrene čestitke za ostvareni rezultat i titulu evropske prvakinje. Ponos si našeg Mostara i BiH. Bravo Lana”, naveo je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

Popularni glumac Enis Bešlagić čestitao je putem Instagram storyja Lani Pudar, ali i njenim roditeljima koji su također i više nego zaslužni za veliki uspjeh.
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka u deliriju proslavio je titulu i na Facebook nalogu poručio da naša zemlja ima razlog da se raduje.

Čestitke našoj zlatnoj plivačici uputili su i brojni bh. političari, a gradonačelnik Mostara Mario Kordić još jednom je naglasio da će Pudar dobiti olimpijski bazen.

klix.ba

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

OGLAS
OGLAS

OGLAS
OGLAS