Poveži se s nama

Internet

Facebook će konačno dobiti “pravu” podršku za korisnike

Kompanija Meta je nakon 18 godina napokon odlučila osigurati svojim korisnicima istinsku podršku kako bi lakše vratili uklonjene profile ili postove, piše Bloomberg.

Potpredsjednik Mete Brent Harris tvrdi da kompanija ulaže mnogo vremena na usluge za korisnike. Ipak, od nastanka Facebooka, korisnici ove društvene mreže zapravo nisu imali nikakav način da direktno komuniciraju s kompanijom o odlukama moderiranja.

Prošle godine je pokrenut program koji je podrazumijevao chat uživo na engleskom jeziku, koji je zapravo omogućavao kontakt s uposlenicima Mete. Korisnici su mogli dobiti pomoć u korištenju novih funkcija ili u slučaju da im je zaključan profil. U to vrijeme je kompanija saopćila da je to “prvi put da je Facebook ponudio pomoć uživo ljudima čiji su profili zaključani”.

Prava ljudska pomoć iz Mete bila bi izuzetno korisna za one koji su se slučajno našli na pogrešnoj strani automatiziranih alata moderiranja, posebno ako bi bila proširena na Instagram, WhatsApp i Horizon VR.

Meta je fokusirana na unapređenje podrške korisnika i zbog feedbacka svog Nadzornog odbora. Prošle godine je ovo “neovisno” tijelo formirano kako bi pratilo i mijenjalo odluke Mete. Primljeno je gotovo milion zahtjeva korisnika koji se odnose na moderiranje sadržaja.

Meta također pokušava ukloniti osobe koje izbjegavaju banovanje, a nedavno je uklonjeno oko 500 profila, stranica, grupa i događaja povezanih s grupom bijelih supremacista Proud Boys.

klix.ba

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

OGLAS
OGLAS

OGLAS
OGLAS