Poveži se s nama

Regija

Ukida se granični prijelaz Macelj

Hrvatska trenutno ima više od 6.500 graničnih policajaca, od kojih je oko 1.000 na granici sa susjednim državama članicama Europske unije. Ulaskom Hrvatske u schengenski prostor 1. januara ondje će se ukinuti granični prijelazi jer se više neće provoditi kontrola.

Sedamdesetak službenika ove stanice granične policije bit će raspoređeno na druge poslove.

“Nešto će ostati uz granicu, nešto će ići u krim-policiju, nešto u temeljnu policiju, sve ovisi o zvanju i stručnoj spremi i adekvatnim željama”, rekao je HRT-u Damjan Vešligaj, načelnik Postaje granične policije Macelj.

Najveći dio postojeće infrastrukture na prijelazu neće se uklanjati.

“Ostat će iz razloga jer postoji mogućnost da se pod određenih uvjetima određenim odlukama nadležnih tijela EU-a može u određenim situacijama ponovo uspostaviti granična kontrola”, rekao je Bukvić.

Za putnike je najvažnije da će se kroz Macelj prolaziti bez zaustavljanja, brže i opuštenije. Tome se ne trebaju nadati kriminalci i krijumčari, kažu zagorski policajci.

“Neće biti kriminalci sretni. Kontrolirat će se, ali ne na samom graničnom prijelazu već po dubini, kroz tzv. kompenzacijske mjere, isto će se obavljati kontrola, tako da neće biti kriminalci sigurni”, rekao je Vešligaj, načelnik Postaje granične policije Macelj.

Jednako kao na Maclju, ulaskom Hrvatske u schengensko područje prelazak granice bez zaustavljanja bit će moguć na svim kopnenim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom.

N1

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

OGLAS
OGLAS

OGLAS
OGLAS