Velika akcija FUP-a i MUP-a RS-a u Kaknju, Sarajevu i Istočnom Sarajevu

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem Sky aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju opojne droge.

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo proveli operativno-taktičku akciju pod nazivom “Kappa“ u kojoj je uhapšeno pet osoba.

U operativnoj zajedničkoj akciji FUP-a i MUP-a RS-a na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Kaknja uhapšeni su A.Ć. (1989), B.B. (1991), H.G. (1990), E.D. (1985) i A.J. (1977) koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.
U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih i tom prilikom je pronađena veće količina materija koje svojim izgledom i stanjem asociraju na opojne droge kanabis, amfetamin, kokain, veća količina oružja i municije, ručne bombe, te drugi predmeti koji potječu ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Osumnjičeni su, da su kao organizirana grupa, na čijem je čelu bio A.Ć. duži vremenski period drogu nabavljali i neovlašteno stavljali u promet na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona i Istočnog Sarajeva s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem Sky aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju opojne droge.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predati nadležnom tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

klix.ba

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button