Film Pjera Žalice “Praznik rada” od 28. oktobra u kino sali Doma kulture Kakanj

Novi film Pjera Žalice “Praznik rada”, koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u kinima u BiH počeo je sa prikazivanjima.

Ovo je novi najbolji rezultat otvaranja jednog bh. filma na domaćem box officeu u posljednjoj deceniji. “Praznik rada” je film koji publiku ostavlja bez daha, emotivno. Emotivan je za gledaoce, ali i za aktere.

U filmu glume Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović i Adnan Goro.

Radnja filma prati Armina, koji se nakon deset godina rada u Njemačkoj vraća u Bosnu. Tek se oženio i želi iznenaditi oca Fudu. Ali Fude nema. Komšije kažu da je uhapšen, ali niko ne zna zašto. U novinama piše da je osumnjičen za ratni zločin. Dok komšiluk želi proslaviti Praznik rada, Armin pokušava saznati istinu.

“Praznik rada” je koprodukcijski projekt pet zemalja regije koji su podržali Fondacija za kinematografiju Sarajevo, EURIMAGES fond Vijeća Evrope, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, nacionalni filmski fondovi Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore, Kreativna Evropa – Media program EU, BH Telecom, BHRT, ARTE Kino Int., kao i brojni partneri, Kanton Sarajevo i lokalne zajednice.

U nastavku donosimo datume prikazivanja filma u kino sali Doma kulture u Kaknju:

-petak 28.10.2022. – 19:00h
-subota 29.10.2022. – 19:00h
-nedjelja 30.10.2022. – 19:00h

Cijena ulaznice: 5 KM

Ulaznice u prodaji od ponedjeljka 24.10.2022. u zgradi Uprave KSC 📍Kakanj svakog radnog dana u vremenskom periodu od 07:30 do 15:30 sati!
Informacije: 032/771-920

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button