YouTube poboljšao iskustvo gledanja videa

Tokom sljedećih nekoliko nedelja nove izmjene će se postepeno uvoditi za sve korisnike, a trebalo bi da pruže modernije i praktičnije iskustvo gledanja sadržaja.

Prvo što ćete primjetiti je suptilni efekat ambijentalnog osvetljenja, ako imate podešenu tamnu temu, koji prilagođava boju pozadine aplikacije onome što gledate.

Ova funkcija se pojavljuje na vebu i mobilnim uređajima za sve koji koriste tamnu temu. Osim prilikom gledanja video snimaka, ambijetalni efekat ćete imati i na spiskovima za reprodukciju.

Takođe, što se tamne teme tiče ona će postati još tamnija kako bi boje bile još uočljivije na ekranu. Ovo će biti dostupno na vebu, mobilnim uređajima i pametnim televizorima, navedeno je u objavi, piše Bug.hr.

Osim ambijentalnog osvjetljenja, stranica za gledanje videa dobila je i druga poboljšanja s fokusom na video plejer. Linkovi na YouTubeu u opisima video snimaka menjaju se u tastere, a česte radnje poput lajkovanja, deljenja i preuzimanja su malo suptilnije.

Što se praktičnih novosti tiče, najveća promjena tiče se mogućnosti zumiranja prstima i preciznog traženja tačno određenog dijela video snimka.

Zumiranje radi na isti način kao i kod fotografija na šta ste se već sigurno navikli. Zumirani video ostaje uvećan tako da možete uživati ​​u ostatku videa s više detalja.

S druge strane, precizno traženje će vam pomoći da brže pronađete dijelove koji vas najviše zanimaju. Bilo da ste na desktop računaru ili mobilnom uređaju, jednostavno povucite ili pređite prstom prema gore kako bi se prikazao niz minijatura u video plejeru, kako biste došli do tačno određenog dijela u svakom video snimku.

una.wold

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button