Predstavljena aplikacija Eventy koja će najavljivati sve važnije događaje u općini Kakanj

U općini Kakanj predstavljena je mobilna aplikacija Eventy pomoću koje će biti najavljeni svi važniji događaji u ovoj lokalnoj zajednici. Radi se o djelu dvojice mladih Kakanjaca koji su svom gradu željeli pokloniti korisnu aplikaciju pomoću koje će svi stanovnici Kaknja, ali i gosti iz drugih gradova na jednom mjestu pronaći informacije o važnim kulturnim, sportskim i drugim događajima.

Kakanj je lokalna zajednica koja kroz različite projekte nastoji zadržati mlade, stručne osobe da ostanu i doprinose u svom gradu. Međutim, kroz stipendije pružaju podršku i onima koji u potrazi za znanjem odluče otići iz svog grada. Oni se vraćaju s novim znanjima i vještinama.

“U okviru naše strategije razvoja općine Kakanj svakako da jedan od značajnih segmenata jeste ustvari IT tehnologija. To smo pokazivali različitim poticajima koje imamo u općini Kakanj, ali isto tako i stipendiranjima deficitarnih zanimanja gdje najveći broj naših studenata dolazi iz IT sektora”, naveo je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

IT stručnjaci Semir Sikira i Aldin Talić predstavili su mobilnu i web aplikaciju koju su besplatno na korištenje poklonili općini Kakanj.

“Šta je bio cilj sa ovom aplikacijom, jeste da omogućimo korisnicima da lakše pretražuju događaje, da nisu oni po Facebooku, na Instagramu, na pet različitih lokacija, nego sve na jednom mjestu, a sa druge strane da organizatori mogu lako da postavljaju te događaje u jedinstvenoj forme i na taj način dobijaju besplatnu promociju svojih događaja”, pojašnjava Semir Sikira, koordinator projekta Eventy aplikacije.

“Trenutno nemamo neko mjesto gdje možemo vidjeti sve događaje, a u našem gradu imamo puno organizacija, puno kolektiva koje objavljuju i organizuju različite događaje što sportske, što kulturne i vrlo je teško doći do tih informacija”, kaže kreator aplikacije Eventy Aldin Talić.

Pored toga što će svi koji žele na jednom mjestu moći vidjeti sve o važnijim događajima u općini Kakanj, značajno je i to što će i organizatori događaja nakon što prođu validaciju i verifikaciju dobiti na značajnoj uštedi resursa, vremena, ali i ostalih finansijskih troškova.

federalna.ba

Back to top button