PS Kakanj: Osoba D.E. prijavila prevaru preko aplikacije “WhatsApp”

Dana 12.01.2023.godine, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Prevara”, počinjeno na štetu lica D.E. iz Kaknja, na način da je putem platforme “WhatsApp”, nakon što je lažnim prikazivanjem činjenica doveden u zabludu, proslijedio fotografiju sa autorizacijskim podacima bankovne kartice poslije čega je oštećen za određeni iznos novca. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 12.01.2023.godine, u mjestu Vehabi, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj, izvršen je pretres prostorija koje koristi lice V.A. (1996.) iz Kaknja. Tom prilikom pronađena je jedna digitalna vaga i 16 pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button