Portland i Nurkić razbili Dončića i društvo, još jedan odličan meč “Bosanske zvijeri”

Portland Trejl Blejzeri našeg Jusufa Nurkića pobijedili su Dalas Maveriks sa 136:119 i tako prekinuli niz od pet poraza.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je ponovo odigrao odličnu partiju. “Bosanska zvijer” je još jedan susret završila sa dabl-dabl učinkom.

Nurkić je ubacio 22 poena, a skupio je i 11 skokova. Jusuf je imao i tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Sve to za 23 minute na parketu.

Imao je i visok procenat šuta. Za tri poena je šutirao 3/5 (60 posto), za dva 6/10 (60), a imao je jedno slobodno bacanje koje je pogodio.

U Portlandu je najefikasniji bio Demijan Lilard (Damian Lillard) sa 36 poena, a dodao je i deset asistencija i šest skokova.

Kakvu partiju je odigrao Portland dovoljno govori i podatak da je fenomenalni Luka Dončić bio zaustavljen na svega 15 poena. U Dalasu su najefikasniji bili Spenser Dinvidi (Spencer Dinwiddie) sa 25 i Redži Bulok (Reggie Bullock) sa 24 poena.

Avaz.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button