Kakanjac Emil Kulović, dječak-glumac dobitnik brojnih nagrada!

Slovenački božični odnosno novogodišnji film za djecu “Kapa”,u kojem glumi naš Kaknjac, sa trenutnom adresom u Sloveniji, Emil Kulović dobitnik je nekoliko međunarodnih nagrada a prošle sedmice dobio je i nagradu za gledanost u Sloveniji.

Film “Kapa” ,snimljen prošle godine, je divna poučna priča o sticanju prijateljstva između dječaka koji nema ništa i djevojčice koja ima sve. Prošle godine proglašen je za Najbolji film Dječijeg programa Sarajevo film festivala, također je dobitnik Nagrade publike Kinokino film festivala u Zagrebu, nagrađen je i na K3 festivalu Villah Austrija, a nedavno je u Ljubljani dobio nagradu za gledanost “Zlatna rola”, koju dodjeljuju stručnaci slovenačke kinematografija.

U sjajnoj ekipi djece-glumaca je i naš Emil koji je osim ovog filma ostvario i ulogu u jednoj TV seriji, a prije nekoliko dana objavljen je video spot Irsko-Slovenačkog benda Wookie The Huge gdje naš Emil, rame uz rame sa jednom od najvećih glumačkih zvijezda u Sloveniji Zvezdanom Mlakar, je iznio i ovaj projekat kao pravi profesionalac.

Bravo Emile!!!

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button