Priča o borbi naših povratnika: ‘Mjesto povratka’ promovirano i u Kaknju, rodnom gradu autora knjige Emerina Ahmetaševića

Emisija “Mjesto povratka” prije nekoliko mjeseci poslužila je novinaru Hayat TV Emerinu Ahmetaševiću da dio priča, sa više od 200 lokacija i više od 300 sagovornika ukoriči u knjigu.

Knjiga predstavlja jedan dio snimljenih i emitovanih emisija koje su emitovane na Hayat TV. Ahmetašević je po vlastitom izboru odabrao neke od njemu najdražih priča i ovo iskustvo neizmjerne ljubavi prema vlastitom domu i Bosni i Hercegovini objavio u knjizi „Mjesto povratka“.

Nakon uspješnih promocija u brojnim bh. gradovima, ali i u dijaspori, večeras je došao na red i Kakanj.

Riječ je o rodnom gradu Ahmetaševića i zasigurno da je izazvao posebne emocije kod njega.

U knjizi je 36 priča iz 34 mjesta. Riječ je o poučnim i motivirajućim pričama povratnika koje govore o tome kako je i koliko čovjek spreman da, nakon što padne na dno, nakon što mu unište porodicu i imetak, ponovo se uhvati ukoštac sa svim problemima i da ponovo izgradi svoje duhovno i fizičko carstvo oko sebe.

Jedan od večerašnjih promotora bio je i ugledni profesor Admir Mulaosmanović.

Hayat.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button