Premijerka Mehmedić okončala konsultacije sa sindikatima o utvrđivanju osnovice i platnog boda

Sastankom sa Sindikatom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, premijerka Amra Mehmedić okončala je konsultacije o utvrđivanju osnovice i platnog boda za 2023. godinu sa svim sindikatima zaposlenih koji primaju platu iz Budžeta ZDK-a.

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Benjamin Sinović, ministrica finansija Dženana Čišija te ministar za pravosuđe i upravu Edin Hasaničević.

Prethodnih dana održani su sastanci s predstavnicima Sindikalne organizacije kantonalnih organa državne službe, Samostalnog sindikata srednjeg i visokog obrazovanja i Samostalnog sindikata osnovnog i predškolskog obrazovanja i odgoja ovog kantona.

Premijerka je naglasila da će osnovni prioritet prilikom razmatranja sindikalnih zahtjeva, dok traje izrada Budžeta za 2023. godinu, biti stabilizacija budžeta i očuvanje budžetske likvidnosti, te najavila da će stav Vlade spram iznesenih zahtjeva biti prezentiran na sastanku koji je planiran za sredinu februara.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button