Kakanj: Predavanje za žene u Klubu prijatelja Fondacije Muharem Berbić

U petak 17. februara u Kaknju, u prostorijama Kluba prijatelja Fondacije Muharem Berbić, upriličena je još jedna aktivnost, sa ciljem da se jedan lijepi prostor učini živim i privlačnim mjestom, svima koji žive u na područiju ove općine, ali i svima koji slučajno ili namjerno navrate u ovu kasabicu i požele popiti kafu. U lijepo uređenom objektu pored prostora namjenjenog za održavanje radionica i predavanja, nalazi se i ugostiteljski objekat u kome su zaposlene osobe sa invaliditetom, te i zbog same te činjenice ovaj objekat trebao bi biti atraktivno mjesto za dolazak i popodnevni ili večernji predah.

Najavljeno je predavanje na temu: “Super žena: stvarnost ili iluzija?!”, te predstavljanje knjige Vruć krompir. Gošća je bila mr. sc. Adisa Tufo, trenerica za lični razvoj, mentorica i autorica pomenute knjige.

Gošća iz Sarajeva je u 60-minutnom izlaganju ispričala dio svoje poduzetničke priče, te govorila o potrebi konstantnog rada na sebi i jačanju ličnih potencijala. Istakla je da se super žena krije u svakoj ženi, samo je potrebno otkriti je. Neće se naći u ženi koja živi po tuđoj mjeri, već isključivo u onim ženama koje kreiraju živote po svojoj mjeri. Istakla je da niko od nas nije isti i da i jeste ljepota u različitosti. Jeste teže, ali je i ljepše.

U drugom djelu izlaganja, sve prisutne učesnice događaja su na neki način uzele učešće u predavanju i razgovarale sa gošćom, tako da je sve bilo i interaktivno, emotivno i zanimljivo.

Projekt menadžerica Kluba prijatelja FMB , Ajla Vehab-Hrusto, u ime organizatora se zahvalila gospođi Adisi Tufo, koja je odvojila vrijeme i predstavila kakanjkama svoju inspirativnu poduzetničku priču, te je dodala: prisutne žene, domaćice i poduzetnice, mogle su izvući ono najbolje od jedne “super” žene, poistovjetiti se i učiti po modelu koji im je u Klubu prijatelja FMB predstavljen u petak navečer. Bilo nam je izrazito zadovoljstvo ugostiti gospođu Adisu Tufo i zahvalni smo joj što je obogatila programski sadržaj našeg Kluba.

Bilo mi je zadovoljstvo otići u Kakanj i biti gošća u Klubu Prijatelja Fondacije Muharem Berbić, najprije zato što sam to smatrala jednim humanim činom jer Klub želi privući što više ljudi i navići ih da dolaze na ovo mjesto, kako bi caffe club koji zapošljava osobe sa invaliditetom (mislim da je u namjeri osnivanje socijalnog preduzeća) stekao veći broj stalnih gostiju. Pored ovoga, zadovoljstvo mi je upoznati nove ljude i naravno predstaviti svoju knjigu na mjestima gdje je nisam predstavila ranije, izjavila je za naš portal Adisa Tufo. Nadam se da je svim prisutnima bila zanimljivo i drugačija, te da sam ispunila očekivanja organizatora.

Poduzetnice.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button