Microsoft Word konačno dobija funkciju koju ste godinama tražili

Korisnici programa Microsoft Word najbolje znaju koliko ponekadzna da nervira kopiranje i lijepljenje teksta kada se formatiranje izvora ne poklapa sa novim dokumentom.

Međutim, Microsoft je konačno riješio da olakša ovu radnju tako što će dozvoliti da prečicom Ctrl+Shift+V (Cmd+Shift+V na Mac-u) nalijepimo tekst bez formatiranja.

Obratili se na blogu

– Zar ne bi bilo sjajno kada bi tekst koji kopirate sa sajta i nalijepite u dokumentu izgledao odlično? – pita Microsoft na svom Office Insiders blogu.

– Zamislite da ne morate da ručno uklanjate izvorno formatiranje kao što su vrsta i veličina fonta, ili pozadinska boja – nastavlja kompanija.

Iz ove kompanije navode da su svjesni koliko korisnike nervira kako “Copy-Paste” funkcioniše u Wordu:

– Kada su prečice na tastaturi u pitanju, industrijski standard se pomjerio sa Wordove inicijalne implementacije ovu funkcije. Zaista, korisnici očekuju da će pomoću Ctrl+Shift+V prečice nalijepiti samo tekst, a kada to ne funkcioniše, iskustvo može biti frustrirajuće. Word tim je čuo žalbe korisnika o ovom problemu te ćemo ažurirati prečice na tastaturi kao direktan odgovor na vaše povratne informacije. Pristupačnost je prioritet za Word – naveli su.

Beta program

Nažalost, prečica još nije dostupna u stabilnoj verziji programa, pa ukoliko želite da je koristite već sada, morate da uđete u beta program.

Ipak, kako je ovo značajna, ali ne i velika promjena, ne treba očekivati da će se predugo čekati prije nego što nova prečica konačno bude dostupna svima.

Avaz.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button