Microsoft Word konačno dobija funkciju koju ste godinama tražili

Korisnici programa Microsoft Word najbolje znaju koliko ponekadzna da nervira kopiranje i lijepljenje teksta kada se formatiranje izvora ne poklapa sa novim dokumentom.

Međutim, Microsoft je konačno riješio da olakša ovu radnju tako što će dozvoliti da prečicom Ctrl+Shift+V (Cmd+Shift+V na Mac-u) nalijepimo tekst bez formatiranja.

Obratili se na blogu

– Zar ne bi bilo sjajno kada bi tekst koji kopirate sa sajta i nalijepite u dokumentu izgledao odlično? – pita Microsoft na svom Office Insiders blogu.

– Zamislite da ne morate da ručno uklanjate izvorno formatiranje kao što su vrsta i veličina fonta, ili pozadinska boja – nastavlja kompanija.

Iz ove kompanije navode da su svjesni koliko korisnike nervira kako “Copy-Paste” funkcioniše u Wordu:

– Kada su prečice na tastaturi u pitanju, industrijski standard se pomjerio sa Wordove inicijalne implementacije ovu funkcije. Zaista, korisnici očekuju da će pomoću Ctrl+Shift+V prečice nalijepiti samo tekst, a kada to ne funkcioniše, iskustvo može biti frustrirajuće. Word tim je čuo žalbe korisnika o ovom problemu te ćemo ažurirati prečice na tastaturi kao direktan odgovor na vaše povratne informacije. Pristupačnost je prioritet za Word – naveli su.

Beta program

Nažalost, prečica još nije dostupna u stabilnoj verziji programa, pa ukoliko želite da je koristite već sada, morate da uđete u beta program.

Ipak, kako je ovo značajna, ali ne i velika promjena, ne treba očekivati da će se predugo čekati prije nego što nova prečica konačno bude dostupna svima.

Avaz.ba

Back to top button