Posjeta predstavnika FAO Općini Kakanj

Općinski načelnik Mirnes Bajtarević i pomoćnik načelnika Mirza Fazlić održali su sastanak sa gospodom Nabil Gangi, zamjenikom regionalnog predstavnika Organizacije za hranu i poljoprivredu pri Ujedinjenim nacijama (FAO), i Vladom Pijunovićem, koordinatorom programa.

Tema sastanka je bila učešće Općine Kakanj u projektima koje FAO implementira u BiH, a u kojima je Općina Kakanj jedan od korisnika.

U narednom periodu očekuju se konkretne aktivnosti koje će biti realizirane s kakanjskim poljoprivrednicima, a koje treba da unaprijede oblast poljoprivrede u Kaknju i omoguće dodatne koristi poljoprivrednicima.
Nekoliko ideja je delegiramo i od strane gospode Gangi i Pijunović.

Istaknuto je da je Općina Kakanj primjer lokalne zajednice koja na najbolji način provodi mjere pomoći poljoprivrednicima kroz različite poticajne programe.

O daljim aktivnostima poljoprivrednici će biti detaljno upoznati i imat će mogućnost direktnog učešća u realizaciji ovog projekta.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button