Šta se dešava u našem tijelu ako svako jutro doručkujemo bananu

Banane su dio zdrave i cjelovite prehrane. Prepune su vitamina i hranjivih tvari, a kada ih jedete redovno, pomažu u održavanju i poboljšanju cjelokupnog zdravlja. Ipak, s bananama ne treba pretjerivati.

Što su zrelije, to je u njima više šećera, pa mogu dovesti do debljanja kada se jedu u prevelikim količinama.

Nacionalna medicinska knjižnica SAD-a okuplja brojne studije koje su otkrile da je problematično jesti banane za doručak jer se povezuju sa skokovima razine šećera u krvi. Na prvom mjestu trebaju biti oprezni pacijenti s dijabetesom tipa 2, kojima se razina šećera ozbiljno može promijeniti ako svakodnevno konzumiraju banane.

Zbog toga se smatra da je banane bolje jesti poslijepodne ili navečer, a najčešće se preporučuje konzumacija zelenih banana, koje sadrže vlakna, ali ne pune tijelo tolikim šećerom.

Ako ipak preferirate banane za doručak, najbolje je konzumirati ih uz namirnice bogate proteinima i zdravim masnoćama, piše Marca.

PREDNOSTI KONZUMACIJE BANANA

Kada su dio uravnotežene prehrane, banane potiču probavu, drže nas sitima i tako djeluju na mršavljenje, popravljaju zdravlje kože, povećavaju razinu energije i poboljšavaju naš vid.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button