“Ramazanski vozić” prodefilovao kroz Kakanj

Već drugu godinu za redom realizuje se Ramazanski vozić za najmlađe. Cilj je prije svega obradovati djecu, približiti značaj i vrijednosti Ramazana na djeci zanimljiv način.

Veoma zahtjevnu organizaciju i inicijativu zajedničkim snagama preuzele su vrijedne tete i uprava vrtića “Pčelica i med”, imami, muallime, volonteri Odjela za brak i porodicu, Odjel za društvenu brigu i Mreže mladih Medžlisa IZ Kakanj.

Projekat je podržan od strane Općine Kakanj, džematskog odbora Kakanj II, roditelja i drugih donatora.
Broj učesnika u voziću je premašio 500 mališana, a naš grad je doživio puni sjaj.
Naša nada, budućnost, naša djeca, su sa ushićenjem i radošću svojom šetnjom, balonima, grajom, najavili da ulazimo u najodabraniji mjesec, mjesec ramazan.

Dragi roditelji, dragi naši sugrađani, sretni smo jer dijelimo jednak odnos prema istinskim vrijednostima, što pokazujete svojom podrškom ovih aktivnosti.

Obzirom da se veliki broj djece uključio, da su veoma mali, neminovno je da dode do malih zastoja, ali je sve to zanemarivo u odnosu na radost koju su djeca doživjela.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button