Vozačku dozvolu dobila iz 960. pokušaja, a onda snimila reklamu za auto (VIDEO)

Polaganje vozačkog ispita za mnoge je stresno. Ali šta mislite o priči o Južnokorejki koja je dobila vozačku dozvolu nakon 960. pokušaja? Ova 69-godišnjakinja kaže da je skinut veliki teret s njenih ramena i da je odličan vozač.

Iz Južne Koreje stiže sasvim posebna priča o 69-godišnjoj Cha Sa-soon, koji je iz 960. pokušala uspjela dobiti vozačku dozvolu.

Iako se sve dogodilo prije deset godina, priča je tek sada proširila internetom.

Kako prenosi Daily Mail, Sa-soonova vozačka avantura počela je 2005. godine. Tada je prvi put pala na teorijskom ispitu o saobraćajnim propisima.

Potom je uslijedio niz neuspjeha, ali Južnokorejka se nije obeshrabrila i ponavljala je test sve dok ga nije uspješno položila. Teorijski dio je radila svaki dan, pet dana u sedmici, više od tri godine.

Uspjela ga je konačno položiti nakon pet godina, iz 860. pokušaja, kada je napunila 69 godina. Zatim je došao praktični dio. Ni u ovom dijelu Cha Sa-soon nije baš blistala, ali je nakon stotog pokušaja ipak prošla. Kako prenose mediji, za dobijanje vozačke dozvole potrošila je blizu 12.500 eura.

“Kada ga je konačno završila, uslijedilo je pravo slavlje. Sve ovo vrijeme nismo imali dovoljno hrabrosti da joj kažemo da ipak prestane”, rekla je njena instruktorica Park Su-jeon.

Nakon položenog vozačkog ispita, 69-godišnjakinja, koja je lokalnim medijima rekla da je odličan vozač, zbog svoje upornosti postala je nacionalna zvijezda, a južnokorejski proizvođač automobila Hyundai čak joj je poklonio potpuno novo vozilo vrijedno 13.000 eura. Ona je glumila i u reklami za ovo vozilo, koju možete pogledati u videu ispod.

N1

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button