Povodom Dana općine Kakanj u subotu u foajeu Doma kulture bit će otvorena prva bh. video izložba pod nazivom: “Nju je lakovoljeti ”

Povodom Dana općine Kakanj u subotu 15.4. u 17i 30 u foajeu Doma kulture bit će otvorena prva bh. video izložba pod nazivom: “Nju je lako voljeti ”.

Na izložbi će biti prikazano 30 minuta videa sa preko 500 lokacija u Bosni i Hercegovini kaže organizator izložbe Dado Ruvić:

  • Nju je lako voljeti, je naziv prve bh. video izložbe. Koncept izložbe je da na 11 televizora su izložena videa koja smo snimali posljednjih osam godina, a snimljena su na preko 500 lokacija. Videa sam radio zajedno s video produkcijom dron.ba i snimali smo sve najljepše dijelove vodopade, planine, rijeke i ostale dijelove Bosne i Hercegovine.

Naša domovina Bosna i Hercegovina je prelijepa sa svojim prirodnim ljepotama, i zaista je lako voljeti, tako da nije bilo dileme oko naziva izložbe kaže Ruvić:

  • Taj naziv je proizašao iz toga što je u stvarno ovu zemlju lako voljeti, a jedinstvena je. Posebna je i svaki metar, svaki korak koji smo i snimali i posjetili potvrdio nam je ustvari ono što je i sama izložba.

Prva bh video izložba “Nju je lako voljeti” u organizaciji Dron.ba svoju turneju započela je prošle godine u Muzeju grada Zenice nastavlja svoj put širom Bosne i Hercegovine.

  • Izložba svoje putovanje nastavlja dalje  prema Mostaru, Sarajevu, Jajcu, Bihaću, Banja Luci, Tuzli, Trebinju, tako da ustvari čitavu ovu godinu ćemo ovaj putovati.

Iako će ovu prelijepu izložbu imati priliku vidjeti i u dosta drugih gradova- širom BiH, nakon Zenice, gdje je prošle godine premijerno prikazana, sad evo stižete u Kakanj!?

  • Zašto druga izložba u Kaknju? Pa zato što je u stvari dron.ba kakanjska firma i brend. Nekako smo ponosom  došli u Kakanj i jedva čekamo da otvorimo izložbu u Kaknju i da se sve to desi jer smo u Kaknju veoma zahvalni na svim mogućnostima i na svemu što nam je pruženo.

I za kraj Dado Ruvić, u ime organizatora poziva sve građane Kaknja da dođu u subotu 15.4. u 17i30 , da se druže sa ekipom koja je pripremila izložbu i da vide zašto je ova zemlja jedinstvena!

  • Pozivam sve građane Kaknja u subotu u 17:30 da dođu u Dom kulture i da posjete izložbu, da se druže s nama i  sa ekipom dron.ba i da vide ono što smo pripremilii zbog čega je ova zemlja jedinstvena

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button