Dubioza kolektiv gostovala u jutarnjem programu njemačkog medija

Članovi bosanskohercegovačkog benda Dubioza kolektiv nedavno su gostovali u emisiji koja se emituje na njemačkom mediju “ZDF”, gdje su se predstavili s pjesmom “No Escape (from Balkan)”.

Voditeljica jutarnje emisije “Moma” najavila je Dubiozu kolektiv kao najpoznatiji bosanskohercegovački bend s karijerom dugom 20 godina, a navela je i da su njihove pjesme s krtičkim osvrtom.

– Sa svojom mješavinom duba, reggaea, balkanskih zvukova, punka i hip-hopa, Dubioza Kolektiv se smatra bosanskom verzijom ludila. S pjesmom “No Escape (from Balkan)” bend prvi put gostuje u “Moma Cafeu” – napisali su na web stranici ovog medija.

Voditeljica je također navela i da je bend prošle sedmice imao nastup u Hamburgu, gdje su karte rasprodane, a tražili su još jedan termin za održavanje nastupa.

Inače, bend Dubioza kolektiv je početkom marta najavio turneju i koncerte širom Evrope. Tako će pored nastupa u Njemačkoj, nastupati u Francuskoj, Sloveniji, Španiji, Belgiji i brojnim drugim. Osim toga, članovi Dubioze najavili su i svoj prvi koncert u Meksiku koji će se održati 22. oktobra ove godine.

Avaz.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button