Upriličena promocija knjige “Status drugog u islamu”

U petak, 16.06.2023. godine u punoj maloj sali Doma kulture u Kaknju upriličena je promocija knjige “Status drugog u islamu”, autora mr. Asmira ef. Salihovića.

Promocija je upriličena u organizaciji Mreže mladih Medžlisa IZ-e Kakanj, a pod pokroviteljstvom glavnog imama, mr. Sulejmana ef. Čelikovića.
Promociji je prisustvovao veliki broj omladinaca, pripadnika Mreže mladih Medžlisa IZ-e Kakanj, imama kao i drugih vjernika.

Program je započeo pozdravnim obraćanjem moderatorice Ensare Ibrahimspahić koja je predstavila domaćine, promotore i autora knjige.

Prvi se skupu obratio glavni imam koji je istakao važnost knjiga ovake tematike koje tretiraju odnos prema drugima koji mogu biti: pripadnici iste porodice, džemata, vjere ali i sljedbenici drugih vjerskih svjetonazora.
Prvi promotor bio je dr. Munir Drkić, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu koji je prisutnima govorio na temu dva pitanja i to:

1. Zašto uopće čitati knjige? i
2. Zašto čitati ovu knjigu?

Odgovor je da su knjige jedina veza sa kulturom i tradicijom, a ovu knjigu treba pročitati da bi naučili kako se treba odnositi prema drugome i šta nam islam na tu temu govori.

Autor knjige, koji je bio i promotor podvukao je nekoliko segmenata iz knjige istakavši da je snaga današnjeg naraštaja u čitanju te je svima poželio da budu snažni. Pozvao je prisutne da, bez obzira kupili knjigu ili ne, da je svakako pročitaju jer će biti bogatiji za jedno novo iskustvo.

Promociju su uljepšali svojim milozvučnim učenjem ilahija članovi hora Mreže mladih, Abdulgafar Kobilica i Alen Hrustić.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button