Završeni radovi na utopljavanju objekta JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost” Kakanj

Završeni su sanacioni radovi na utopljavanju i
povećanju energetske efikasnosti objekta 1 Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost” Kakanj. Sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Općine Kakanj.

Ovaj projekat je od iznimnog značaja za sve korisnike vrtića i lokalnu zajednicu jer su zgrade stare preko 40 godina i sanacija je bila neophodna.

U proteklom periodu izvršena je sanacija krovova, utopljavanje objekta 2, zamjena vanjske stolarije na oba objekta, rekonstrukcija dvorišta do Doma zdravlja, rekonstrukcija igrališta, zamjena rasvjete u novoj zgradi, dvije prostorije su u potpunosti renovirane, renovirano je 5 dječijih kupatila, nabavljeni klima uređaji, zamijenjena unutrašnja stolarija u skladu sa mogućnostima, nabavljen dio igrovno – didaktičkog materijala.

U narednom periodu planirana je kompletna rekonstrukcija grijanja, elektroinstalacija i uređenje enterijera po prioritetima i u skladu sa finansijskim mogućnostima.

“Ponosni smo na dosadašnju podršku koju nam pruža naš osnivač Općina
Kakanj, kao i roditelji koji podržavaju realizaciju svih naših aktivnosti. Radujemo se novim projektima koji će povećati i poboljšati
kvalitet boravka djece i uposlenika u našem vrtiću”, saopšteno je iz vrtića “Mladost”.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button