Zajednička akcija vatrogasaca iz Zenice i Viteza

Zeničanin Ivan Petrović poznati ugostitelj i humanista, političar na svom fb profilu, nakon zajedničke akcije vatrogasaca iz Zenice i Viteza, objavio je članak koji slijedi…

Da sam kojim slučajem urednik neke od vodećih medijskih kuća u regionu, udarna vijest bila bi jučerašnja zajednička intervencija zeničkih i viteških vatrogasaca na gašenju opasnog požara, koji se dogodio u Čajdrašu – naselju smještenom između Zenice i Viteza.

Jer, vijesti koje žele da slušamo, svakoga dana ubjeđuju nas da suživot u povjerenju na našim prostorima stvarno nikada neće biti moguć, a nesreće poput ovih najbolji su dokaz da to uopće nije istina i da mi bez i jednih i drugih i trećih ne možemo.

I da imam tu čast, ove bih hrabre i čestite momke odlikovao najvišim priznanjem za pokazani primjer suradnje između “dvije strane” u spašavanju života i materijalnih dobara, na mjestu koje je nekada bilo poprište sukoba i stradanja, vodeći višesatnu udruženu borbu da ugase vatrenu stihiju.

Ja bih to tako, ako doista želimo da nam svima bude bolje.

Kapa do poda za ove zlatne momke

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button