Korida u Čevljanovićima okupila više od 10.000 posjetilaca, kiša im nije pokvarila ugođaj

Čevljanska korida koja se danas održava nakon trogodišnje pauze tradicionalno je okupila hiljade posjetilaca, a djeluje da ni kiša nije uspjela pokvariti atmosferu te su mnogi sklonište potražili u šatoru.

Korida u Čevljanovićima tradicionalna je manifestacija koja je godinama unazad privlačila znatan broj posjetilaca, a nakon trogodišnje pauze djeluje da je ovaj događaj jednako popularan.

Sudeći po fotografijama i broju automobila pristiglih na lokaciju procjenjuje se da koridi prisustvuje više od 10.000 posjetilaca. U jednom trenutku počela je padati kiša pa su prisutni morali potražiti sklonište.

Neki su se skrili pod šator, drugi pod suncobrane, a neki su sklonište potražili ispod natkrivenih stolova s izloženom robom.

Tako je za one koji su danas u Čevljanovićima bio pripremljen roštilj, različite vrste pečenog mesa, a imali su priliku uživati i u nastupu sastava poput “Mirsade i jarana”, “Lijepi san” te Senade i Halila.

Dok je ova manifestacija nezamisliva bez tradicionalnog kola koje su zaigrali brojni posjetioci, razlika u odnosu ranija izdanja jeste što nema golišavih plesačica.

Besim Gljiva, predsjednik udruženja Čevljanska korida, ranije je za Klix.ba rekao da one nisu u duhu bh. tradicije.

“Nakon dugogodišnje analize smo odlučili da to ipak malo strši bh. kulturi, našim običajima i da to nije za ovakav ambijent gdje dolaze porodice sa djecom, suprugama. To je za druge lokalitete, barove. Nije u duhu bosanske tradicije i mislimo da će naići na pozitivan odjek i kod posjetitelja ali i kod onih koji su protiv svega ovoga”, kazao je Gljiva.

Sudeći po fotografijama i snimcima nedostatak golišavih plesačica nije pokvario atmosferu te su mnogi uz piće i hranu uživali na ovoj manifestaciji.

klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button