Red sunca, red kiše: Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje do kraja augusta

Što se tiče odlika vremena za naredni period, pred nama je jedan kraći, ujedno i zadnji toplotni talas ovog ljeta, objavljeno je na stranici BH meteo.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Dobar dan, nakon pauze od danas smo ponovo sa vama. Dok nas nije bilo, u proteklom periodu opštu sliku vremena činila je toplina i sunčani sati, međutim ne i u potpunosti stabilno vrijeme. Uticajem manje visinske ciklone koja nam je stigla sa jugoistoka, uz dnevni razvoj oblačnosti lokalno su se javljali i pljuskovi sa grmljavinom. Zbog same visinske ciklone povećao se i osjećaj sparine, pa se generalno zadnjih nekoliko dana disalo ‘na škrge’.

Što se tiče odlika vremena za naredni period, pred nama je jedan kraći, ujedno i zadnji toplotni talas ovog ljeta. Narednih dana očekuje nas pretezno sunčano i vruće vrijeme. Dnevne temperature u porastu i dosezaće lokalno do oko 35°C, na jugu i malo toplije. Visinska ciklona slabi pa će i atmosfera biti stabilnija uz više plavetnila na nebu, a samo još rijetko uz dnevni razvoj oblaka prolazno može pljusnuti. Takvo stanje potrajati će to do oko 26. augusta.

U zadnjim danima augusta očekuje nas promjena vremena. Porast oblačnosti, povremeno padavine i pad temperatura. To će ujedno i okončati veće vrućine za ovu godinu. Međutim lijepih, sunčanih pa i vrućih dana će svakako još biti u septembru i na jesen uopšteno, ali podnošljivije uz svježije noći”, saopćili su bosanskohercegovački meteorolozi.

Radiosarajevo.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button