U Istočnom Sarajevu počeo sastanak vladajućih stranaka na nivou BiH

Sastanak predstavnika vladajućih stranaka na nivou BiH počeo je danas u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Domaćin sastanka je lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a iz SNSD-a prisustvuju i Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, te Sanja Vulić.

Stigli su i lider DNS-a Nenad Nešić, predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović i zamjenik predsjednika te stranke Spomenka Novaković, kao i potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković.

Na sastanku učestvuju lider HDZ-a Dragan Čović, iz Naroda i pravde Elmedin Konaković i Denis Zvizdić, iz Naše stranke Edin Forto i Predrag Kojović, te SDP-a Nermin Nikšić i Saša Magazinović.

Dodik je ranije rekao da će na sastanku vladajućih stranaka na nivou BiH u Istočnom Sarajevu biti potvrđen izbor ministra finansija u Savjetu ministara iz Republike Srpske, te razmatrana pitanja koja su dio ranije dogovorenih paketa, a na dnevnom redu su Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto uputila je juče u parlamentu proceduru prijedlog za imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora.

Prema ranijem političkom dogovoru, to je pozicija koja pripada SNSD-u i Republici Srpskoj.

BHRT

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button