Mogli biste se iznenaditi: Znate li koje je najbolje vrijeme za nanošenje dezodoransa?

Dermatologinja Lindsey Zubritsky koja putem TikToka svakodnevno dijeli savjete za njegu kože, podijelila je nekoliko trikova koji nam mogu poslužiti.

Jedan takav trik je i onaj u kojem navodi kad je najbolje vrijeme za nanošenje dezodoransa kako bi on bio efikasniji u sprječavanju neugodnih mirisa.

Naime, ona ističe da dezodorans ne treba nanositi ujutro kao što to većina ljudi radi kako bi mirisali i bili svježi tokom dana. Dermatologinja Zubritsky navodi da je noć najbolje vrijeme za nanošenje dezodoransa.

@dermguru Deodorant at night?! 🤯 #Dermatologist #Dermguru #SkincareHacks #LearnonTikTok #TikTokSkinCare #TikTokPartner ♬ TWINNEM – Coi Leray

Također, isto mišljenje i drugi dermatolozi pa tako izvršna direktorica “International Hyperhidrosis Society” Lisa Pieretti preporučuje korištenje antiperspiranta umjesto dezodoransa jer oni zaustavljaju je znojenje, a dezodoransi neutrališu mirise i bakterije na koži.

“Ako navečer koristite antipersipirant, ujutro možete nanijeti dezodorans, što vam pomaže umanjiti bilo kakvu zabrinutost zbog neugodnog mirisa tokom dana”, navodi Pieretti.

Pored toga, Zubritsky na svom TikToku profilu podijelila je razne savjete poput: koje proizvode trebate koristiti za skidanje šminke, koji sapun je najbolji za vašu kožu, kako tretirati akne, koliko često biste se trebali tuširati i brojne druge.

klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button