Prva bosanskohercegovačka jahta uspješno isporučena u Kostariku

Otvara nove mogućnosti za proširenje poslovanja, otvaranje radnih mjesta i međunarodne trgovinske odnose, doprinoseći gospodarskom rastu naše nacije.

-S oduševljenjem objavljujemo da smo proizveli i isporučili prvu bosanskohercegovačku jahtu na prelijepe obale Kostarike! Ovo je značajna prigoda za nas, jer naše umijeće i stručnost vodimo u nove horizonte – saopćeno je danas iz kompanije Derubis yachts.

Kako su kazali, ovo je značajan trenutak ne samo za bh. društvo već i za Bosnu i Hercegovinu.

Opisujući detalje ovog historijskog trenutka, ističu prije svega pionirski duh, međunarodno priznanje, pojačanje nacionalnog ponosa, ekonomski utjecaj i kulturnu razmjenu.

– Proizvodnjom i isporukom prve bosanskohercegovačke jahte u Kostariku pokazujemo pionirski duh. Ovo postignuće pokazuje da nismo samo sposobni ispuniti međunarodne standarde, već i postaviti nove standarde u industriji jahti. Pored toga, naše putovanje od srca Europe do obala Kostarike dobilo je međunarodno priznanje. To je dokaz naše posvećenosti kvaliteti i zanatstvu, čime smo zaslužili mjesto na globalnoj pozornici – navode.

Ova prekretnica ispunjava ih neizmjernim ponosom. Svijetu pokazuje da je Bosna i Hercegovina dom inovativnih i kvalificiranih profesionalaca koji se mogu natjecati na svjetskim razmjerima.


-Nadamo se da će ovo inspirirati druge tvrtke i pojedince u našoj zemlji da posegnu za novim horizontima – ističu.

Osim simboličke važnosti, ovo postignuće, kažu, ima pozitivne ekonomske implikacije. Otvara nove mogućnosti za proširenje poslovanja, otvaranje radnih mjesta i međunarodne trgovinske odnose, doprinoseći gospodarskom rastu naše nacije.

-Putovanje naše jahte iz Bosne i Hercegovine do Kostarike je prekrasan prikaz kulturne razmjene. To je most koji povezuje bogatu tradiciju i zanatstvo naše domovine s prirodnim ljepotama i avanturističkim duhom Kostarike. Ovaj historijski trenutak nije samo o jahti; on je simbol ambicije, suradnje i neograničenih mogućnosti. Radujemo se nastavku ovog putovanja i stvaranju nove historije u budućnosti – istakli su iz kompanije Derubis yahts.

(DEPO PORTAL/af)

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button