Meteorolozi objavili vremensku prognozu do naredne sedmice

Do 24. septembra u Bosni i Hercegovini očekuje se promjenljivo vrijeme, oblačno, česte padavine, maglovita jutra uz temperature iznad prosjeka biće glavne karakteristike vremenskih prilika narednih sedam dana.

Frontalni sistemi koji se približavaju sa sjeverozapada usloviće više oblaka i česte padavine, posebno u Bosni, dok se u Hercegovini padavine očekuju od 21. do 24. septembra.

Na zapadu, jugozapadu i sjeveru Bosne, 23. septembra, prognoziraju se obilnije padavine uz umjeren do pojačan vjetar. Od 25. septembra do kraja prognoznog perioda uz temperature u granicama prosječnih izgledno je i stabilno vrijeme bez padavine.

Naredih sedam dana vrijednosti temperatura zraka u jutarnjim satima kretaće se od 12 do 17 °C u Bosni, na jugu zemlje od 16 do 21 °C, u najtoplijem dijelu dana maksimumi se očekuju do 28 °C u Bosni i 30 °C u Hercegovini.

Od 25. septembra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 8 do 13 °C, u Hercegovini od 14 do 19 °C, danju najviše temperature zraka u Bosni od 23 do 28, u Hercegovini od 24 do 29 °C, saopćeno je iz FHMZ.

N1

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button