Narednih dana sunčano vrijeme i ljetne temperature

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme sa temperaturom do 29 stepeni Celzijusa.

“Danas se u Bosni očekuje više oblačnosti prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. U Hercegovini prolazno više oblačnosti dio prije podneva”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U srijedu se u Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. U Bosni mala do umjerena naoblaka, s tim što će dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje stabilno i sunčano vrijeme uz malo oblaka. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

U subotu sunčanije prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U drugoj polovini dana se očekuje naoblačenje. Tokom noći na nedjelju rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 13, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button