Podnesene krivične prijave protiv Kantonalne bolnice Zenica i doktora zbog korupcije

Kako smo već pisali, od početka godine se prikupljaju podaci i iskustva porodilja u porodilištima, nakon čega je utvrđeno da postoji šablon ponašanja medicinskih radnika, od nesavjesnog liječenja, pa do iznude i korupcije.

Udruženje Baby Steps je podnijelo krivične prijave protiv Kantonalne bolnice Zenica i doktora zbog, kako kažu, korupcije i nesavjesnog liječenja.

“Podnijeta prijava Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona i dobili smo potvrdu da je zaprimljena. Ne možemo govoriti o imenima, ali možemo reći da se spominje par doktora najčešće. Tačno postoje osobe koje su sklone ovim djelima. Međutim, ne bismo mogli otkriti o kojim imenima se radi da ne bi ugrozili istragu”, kazala je za radio Zenit Amila Tatarević, predsjednica ovog Udruženja i ističe kako će slično raditi u cijeloj Bosni i Hercegovini kako bi pojedinci bili sankcionisani.

“Cilj je da se pojedinci, koji koriste trenutak za svoju ličnu korist, budu sankcionisani. Samo tako možemo promjeniti stanje. Mi ćemo prikupljati dalje prijave i u konačnici predavati Tužilaštvima, te biti podrška porodiljama da konačno imaju malo bolje stanje u porodilištima i da se ta korupcija bar smanji ili dovede na puno manji nivo.”

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button