Otvorena izložba Sabine Agić – Hadžić, umjetnice s bogatim stvaralačkim putem u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti Kakanj

Sabina Agić – Hadžić rođena 1960. godine u Kaknju, započela je svoj umjetnički put u školi primijenjenih umjetnosti pod vodstvom profesora Suada Zečevića, gdje se posvetila slikarstvu i tekstilnom dizajnu. Kasnije je diplomirala na Fakultetu za tehničke studije kao inženjerka grafičkih tehnologija.

Članica je Udruženja likovnih umjetnika “Likum 76” i Udruženja likovnih umjetnika ZE-DO kantona. Tijekom svoje karijere, sudjelovala je na mnogim samostalnim i zajedničkim izložbama. Također, svoje umjetničko znanje dijelila je kao nastavnica likovne kulture u osnovnoj školi “Rudi Čajavec”, danas poznatoj kao Osnovna škola “Mula Mustafa Bašeskija”.

Izložbu možete posjetiti do 04.10.2023. godine svakog radnog dana u terminu od 07:30 do 15:30h u prostorijama likovne galerije na adresi Ulica šehida 5, Kakanj.

Osim umjetničkih slika, izložba pruža priliku da razgledate i oslikane lepeze te odjevne predmete.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button