Na današnji dan prije šest godina napustila nas je Donna Ares

Na današnji dan, prije šest godina, napustila nas je Azra Kolaković poznatija kao Donna Ares.

Junakinju iz Bihaća svi će pamtiti kao lavicu velikog srca, nasmijanu do kraja, velike humanitarku i borca. Tokom svoje bolesti, redovno se obraćala svojim fanovima na društvenim mrežama, pa su svi imali priliku vidjeti tragediju kroz koju je prolazila.

Rođena je 1. januara 1977. godine u Bihaću. Muzikom se počela baviti još kao dijete, s obzirom da su joj oba roditelja muzičari. Sa 14 godina počinje nastupati s grupom “Camino Verde” po lokalnim diskotekama kao klavijaturist i pjevačica. Sa 16 godina napisala je svoju prvu pjesmu. Završila je srednju muzičku školu u Bihaću.
1996. godine napušta grupu “Camino Verde”, te se počinje baviti solo pjevanjem.

Prvi svoj javni nastup imala je na Dori 1997. godine, na izboru za hrvatsku pjesmu na Euroviziji.

Također, 1997. godine postaje slavna s pjesmom Kazna na festivalu muzike “Bihać 97”.

1998. godine snimila je svoj prvi studijski album pod nazivom Ti me više ne voliš, koji je snimila u studiju Sani Records u Duisburgu.

2000. godine snimila je duet s pjevačem Halidom Bešlićem pod nazivom “Sviraj nešto narodno”, koji je premijerno prikazan na festivalu “Forte 2000”.

2002. izlazi album “Čuvaj se dušo” sa istoimenim hitom. Nakon kraće pauze izlazi novi album “Jackpot”.

2006 izdaje album “Nemam razloga za strah” koji je poseban po tome što je po prvi put uzela za sebe pjesme drugih autora kolega.

2006. također izlazi prvo DVD izdanje “Donna Ares – The Best of 1997/2006”.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button