Za jednu noć na istom parking prostoru: Lopovi ukrali naftu iz četiri kamiona u Kaknju

U toku noći između 30. septembra i 1. oktobra 2023. godine, na parking prostoru Tvornice cementa Kakanj, u ulici 311. lahke brigade, nepoznati počinioci su izvršili krađu određene količine nafte iz četiri teretna motorna vozila različitih vlasnika. Ovo je saopšteno iz Policijske stanice Kakanj, koja je obavila uviđaj na licu mjesta.

Prema navodima policije, oštećeni su vlasnici firmi “Amei” doo Kakanj, “Imel” doo Kakanj, B.H. iz Visokog i H.E. iz Kaknja, koji su svoja vozila marke “Man” i “Mercedes” parkirali na parking prostoru Tvornice cementa Kakanj. Iz njihovih rezervoara je ispumpana nepoznata količina nafte, koja je odnesena na nepoznat način.

Policija je obavijestila dežurnog tužioca o ovom slučaju i poduzela sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela krađe.

Policija također poziva sve građane koji imaju bilo kakve informacije ili saznanja o ovom događaju da se jave u najbližu PS MUP-a ZDK.

N. K. / Visoko.co.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button