Općina Kakanj kreće u izgradnju solarne elektrane za održivu budućnost

Općina Kakanj, u skladu s Projektima Strategije razvoja za period 2021-2027. godine, aktivno se angažuje u ostvarivanju svojih ciljeva održivog razvoja. Jedan od ključnih koraka u tom procesu je pokretanje inicijative za izgradnju solarne fotonaponske elektrane koja će zadovoljiti vlastite energetske potrebe. Ovaj projekat ima za cilj smanjenje ekološkog otiska i podršku tranziciji ka obnovljivim izvorima energije.

Nakon pokretanja ovog ambicioznog projekta, Općina Kakanj je pristupila procesu obezbjeđenja neophodne dokumentacije, uključujući podnošenje zahtjeva za prethodnu elektroenergetsku saglasnost. Ovaj korak je od suštinskog značaja kako bi se osiguralo da elektrana bude u skladu sa svim zakonodavnim i tehničkim zahtjevima.

Ovaj projekat predstavlja odličan primjer kako lokalna zajednica može aktivno doprineti održivosti i obnovljivoj energiji, istovremeno smanjujući svoju ekološku stopu. Općina Kakanj se raduje budućim koracima u ovom projektu i njegovom pozitivnom uticaju na zajednicu i okolinu.

Općina Kakanj želi izraziti duboku zahvalnost firmi “Sky energy” na njihovoj izvanrednoj saradnji i doprinosu realizaciji ovog važnog projekta za lokalnu zajednicu. U narednom periodu, planira se nastavak rada na projektu, uključujući planiranje detalja izgradnje solarne fotonaponske elektrane kako bi se ostvarili ciljevi održivog razvoja i doprinelo zaštiti okoline.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button