Zabrana spaljivanja na otvorenom prostoru: Poziv na očuvanje okoline i javnog reda

U cilju očuvanja javnog reda i mira te zaštite okoline, važno je naglasiti da je spaljivanje guma, smeća i otpada na otvorenom prostoru strogo zabranjeno. Ovakve aktivnosti predstavljaju ozbiljan prekršaj prema Odluci o javnom redu i miru, čije posledice mogu biti štetne po zajednicu i okolinu u kojoj živimo. Kako bismo zajedno radili na očuvanju naše sredine i osigurali siguran i zdrav život, potrebno je da svi građani budemo odgovorni i da reagujemo ukoliko primetimo bilo kakvu vrstu paljevine na otvorenom prostoru.

U cilju suzbijanja ovog problema i očuvanja prirode, nadležne službe preduzimaju pojačane kontrole na terenu. Služba civilne zaštite i inspekcija aktivno sarađuju kako bi identifikovali i sankcionisali pojedince ili grupe koje se bave nelegalnim spaljivanjem materijala na otvorenom prostoru. Ovakve akcije su usmerene ka suzbijanju ovih prekršaja i osiguranju da se zakoni i regulative očuvanja okoline i javnog reda i mira striktno poštuju.

Pozivamo sve građane da budu odgovorni i aktivno učestvuju u očuvanju životne sredine tako što će prijaviti svaku nelegalnu paljevinu na otvorenom prostoru. U slučaju da primetite takvu aktivnost, molimo vas da odmah pozovete policiju na broj 122 i pružite sve relevantne informacije kako bi se prekršitelji identifikovali i adekvatno sankcionisali. Vaša saradnja je ključna za očuvanje naše prirode i stvaranje sigurne i zdrave sredine za sve nas.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button