MIRIS BOSIOKA: Promovirana prva knjiga Vjekoslave Tomić o ljudima i običajima sutješkog kraja

Uz veliko zanimanje publike večeras je u ispunjenoj samostanskog crkvi u Kraljevoj Sutjesci svečano predstavljena prva knjiga autorice Vjekoslave Tomić pod nazivom Miris bosioka. Knjiga govori o ljudima i običajima sutješkoj kraja.

Promocija je organizirana zahvaljujući HKD Napredak podružnica Kakanj i Franjevačkom samostanu Kraljeva Sutjeska.

Prisutne je najprije pozdravio kao domaćin sutješki gvardijan fra Bono Tomić i naglasio kako je Vjekoslava ljubiteljica svega sutješkog, sutješke specifičnosti i običaja, koje trebamo čuvati i prenijeti novim generacijama.

Nakon toga fra Vjeko Tomić, autor predgovora knjige je istakao važnost ove knjige za očuvanje kulturno-povijesne baštine i identiteta sutješkog kraja.

Helena Andrijević kao moderator večerašnjeg programa i urednica knjige govorila je strukturi knjige, o tome kako je knjiga dobila sam naziv te pročitala jednu od Vjekoslavinih priča.

Na kraju se publici obratila i sama autorica knjige. Vjekoslava je govorila o razlozima pisanja svojih priča, inspiraciji koja ju je vodila da piše, osobnim životnim situacijama i onim od milih joj ljudi, kao i o običajima sutješkog kraja.

U glazbenom programu nastupile su članice folklorne skupine koje su izvele tradicionalne svatovske pjesme, te Luka Tomić koji je odsvirao dvije skladbe na gitari po izboru autorice knjige.

Na kraju su prisutni nastavili druženje u samostanskoj blagovaonici, gdje su imali priliku i kupiti tek promoviranu knjigu.

DF

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button