Kakanjac Mirza Mušija od danas je novi ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK

Nova Vlada Zeničko-dobojskog kantona imenovana je danas, a među njima je i ime ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirze Mušije, dosadašnjeg direktora JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

Mušija je u proteklih pet godina bio na poziciji direktora JU KSC Kakanj koja je osim kulturno-sportskih događaja bila zadužena i za rad jedinog skijališta u Zeničko-dobojskom kantonu koje je doživjelo procvat, ali i brojnim drugim aktivnostima.



Njegovo imenovanje na mjesto ministra obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona pozdravili su mnogi koji su upoznati njegovim radom u proteklih pet godina, ali i ranije dok je bio koordinator sektora kulturno-umjetničke djelatnosti u KSC Kakanj.



U proteklih pet godina na jedinom skijalištu u ZDK ugrađen je novi ski-lift, nabavljen ratrak te je izvršena rekonstrukcija eko kuće u sklopu koje su napravljeni moderno opremljeni apartmani, smještaji za noćenje, restoran, novi sistem grijanja te brojni drugi popratni objekti kao što je parking i drugi.

“Biti direktor jedne ustanove gdje radite s ljudima koji vole svoj posao i imati razumijevanje viših nivoa vlasti za ono što radite je ustvari posao koji radite sa zadovoljstvom. Drago mi je da su naš rad, našu volju i naše ciljeve da napravimo jedno respektabilno skijalište prepoznali mnogi i dali do sada najveću podršku od 2 miliona KM”, kazao je Mušija.

U sklopu djelovanja KSC Kakanj rekonstruisan je objekat Europe u sklopu dvorane, a nabavljena je i najnovija oprema za kino projekcije i multimedijalni studio. Realizovani su i projekti energetske efikasnosti kao što je nabavka novog bojlera u Sportskoj dvorani, uređenje depoa Muzeja u Kaknju.

“Naše novo kino ima modernu opremu vrijednu cca 180.000 KM, potpisali smo ugovore sa najznačajnijim svjetskim i regionalnim distributerima, tako da sada imamo redovne kino projekcije, najznačajnija filmska ostvarenja, kako svjetske, tako i domaće produkcije. Sve ovo ostaje da koristi našim sugrađanima, ali i svima onima koji dođu u Kakanj iz drugih gradova i iz naše dijaspore koja je ponajviše tu tokom ljetne manifestacije Kakanjski dani”, dodaje Mušija.

U sklopu Kakanjskih dana, ali i drugih koncertnih sadržaja nastupili su Rade Šerbedžija, Amira Medunjanin, Dženan Lončarević i brojni drugi, a održane su i izložbe i mjuzikli. Ipak, nešto posebno na bh. teaterskoj sceni je duhovni teatar koji je iznjedrio predstavu “Vjernik”, u kojoj je upravo glumac i reditelj Mirza Mušija.

Kazao je i da će na funkciji ministra obrazovanja nastaviti davati svoj maksimum te nastaviti sa razvojem infrastrukture i objekata, gradnje novih objekata za postojeće fakultete te posebnu pažnju posvetiti kulturi i sportu kao i poboljšanju obrazovanja i sigurnosti.

Na samom kraju iskazao je zahvalnost ljudima iz OO SDA Kakanj, koji su ga predložili na ovu značajnu i odgovornu funkciju, gdje će nastojati zajedno sa svojim kolegama i saradnicima opravdati ovo veliko povjerenje.

klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button