Općina Kakanj: Više od 2.400 zahtjeva za EU pomoć Bosni i Hercegovini

U svim općinama i gradovima FBiH od 23.10. realizuju se aktivnosti na provođenju “Javnog poziva” kojeg je raspisalo resorno ministarstvo, a koji se tiče pomoći EU u prevazilaženju energetske krize. U većini lokalnih zajednica zabilježene su velike gužve, dugi redovi i nervoza zbog dugog čekanja. Općina Kakanj je, kako bi izbjegla ove probleme angažovala dodatno ljudstvo. Do danas je u Općini Kakanj zaprimljeno oko 2400 zahtjeva.

-Sve zahtjeve odmah unosimo u digitalnu bazu koju je pripremilo nadležno ministarstvo i do sada smo unijeli oko 1.500 zahtjeva, što Općinu Kakanj svrstava u jednu od najorganizovanijih u ovoj aktivnosti. Naime, Općina Kakanj je aktivirala dva tima. Jedan tim radi na prijemu zahtijeva, gdje pomažemo našim sugrađanima na koji način da popune prijavu, a zatim vršimo pregled dokumentacije. Drugi tim isti dan radi na unosu podataka kako bi se proces odvijao što brže. Također, napominjem da su kućne liste koje građani dobijaju u Općini besplatne, istakao je Edin Aliefendić, pomoćnik načelnika Općine Kakanj.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button