Odgođen početak suđenja ljekarima optuženim za smrt malene Džene Gadžun

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je trebalo biti održano suđenje ljekarima Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović, ljekarima koji su optuženi da su krivi za smrt djevojčice Džene Gadžun.

Međutim, suđenje nije održano ni danas.

Ovo je za naš portal potvrdila Amila Gadžun, majka djevojčice Džene.

Kako je kazala za BosnaInfo, advokati i optužena Nina Jovanović nisu se pojavili na današnjem suđenju.

“Ročište je pomjereno za 16. novembar. Nisu se pojavili advokati kao ni Nina Jovanović. Mislim da ovo namjerno rade. Sačekat ćemo da vidimo šta će se desiti 16. novembra. Advokati su nam prenijeli da su sudije rekla da će više tolerisati ovo njihovo ponašanje”, kazala je za Bosnainfo.

Podsjetimo, 11. jula Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun.

Rožajac, anesteziolog, optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić – oftalmolozi – optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine, tri dana nakon što je, zbog korekcije spuštenog očnog kapka, operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Podsjetimo, Dženu su roditelji doveli na operaciju u privatnu stomatološko kliniku ‘Dr. Bejtović’. Tokom te, kako je trebala biti, “rutnske operacije” došlo je do komplikacija i srčanog zastoja, nakon čega je djevojčica pala u komu iz koje se, nažalost, nikad nije probudila. Operaciju su radile Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button