Upriličen obilazak radilišta na Ponijerima

Danas su ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Adnan Šabani i načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević obišli radilište na Ponijerima.

U toku je realizacija projekta asfaltiranja dijela regionalne saobraćajnice Kakanj-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri-Zavidovići kroz vikend naselje Ponijeri. U društvu ministra i načelnika su bili i direktor Direkcije za ceste ZDK Rasim Kovač i zastupnik u Skupštini ZDK i bivši premijer ZDK Mirnes Bašić.

Izvođač radova na ovom projektu je MGV Gradnja d.o.o. Zavidovići, a izvode se radovi iz prvog ugovora u sklopu okvirnog sporazuma u iznosu od 1.407.212,72 KM sa PDV-om.

Ugovor je potpisan s Direkcijom za ceste ZDK u sastavu Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

Bila je ovo prilika da se ministar i načelnik upoznaju sa dinamikom izvođenja ovih radova, ali i sa budućim projektima koje ovo ministarstvo namjerava implementirati.

U toku je procedura za nastavak asfaltiranja druge dionice koja će biti realizovana u narednom periodu.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button