JP Grijanje Kakanj: Saopćenje za građane korisnike daljinskog sistema grijanja

Poštovani korisnici usluga Javnog preduzeća „Grijanje“ Kakanj,

obraćamo Vam se saopštenjem u vezi određenih upita i dilema u pogledu isporuke toplotne energije i obračuna za istu.
Kao i do sada, potpuno smo otvoreni za komunikaciju, razgovor i svakodnevni kontakt kako bismo riješili sve eventualno nastale nesporazume.

Razumijemo sve vaše dileme, pitanja, sugestije i kritike. U javnosti su prisutne brojne dezinformacije, poluistine i pojednostavljene teze koje lako dovode do pogrešnih zaključaka.
JP „Grijanje“ d.o.o. Kakanj posluje u skladu sa svim važećim pozitivnim zakonskim propisima koji rugulišu oblast isporuke toplotne energije.

Mnoge dileme su proizašle iz nepoznavanja složenosti kakanjskog sistema grijanja i nepoznavanja složenosti uspostave normalne isporuke toplotne energije nakon popravke kvarova bez obzira da li se radilo o dijelu mreže o kojem brine Termoelektrana Kakanj ili dijelu kojim upravlja Javno preduzeće „Grijanje“ d.o.o. Kakanj.

Upravo zato pozivamo na više komunikacije s Javnim preduzećem „Grijanje“ d.o.o. Kakanj umjesto jednostavnog prihvatanja dezinformacija koje kruže u javnosti.
Pozivamo naše korisnike da se po svim pojedinačnim pitanjima koje imaju obrate pismenim putem JP „Grijanje“ d.o.o. Kakanj, kako bi iste riješili na obostrano zadovoljstvo.

Samo na osnovu pismenog zahtjeva korisnika ovlašteni predstavnici preduzeća su dužni utvrditi činjenično stanje i postupiti po istom.

JP „Grijanje“ d.o.o. Kakanj u slučajevima obustave isporuke toplotne energije, a za koju je nedvojbeno utvrđeno da nije rezultat kvara na instalacijama korisnika, nije niti će obračunavati naknadu za isporuku toplotne energije krajnjim korisnicima, a sve u skladu sa Odlukom o zagrijavanju stambenog i poslovnog prostora u Kaknju daljinskim grijanjem (Sl. Novine Općine Kakanj br. 4/23).

S poštovanjem.
JP „Grijanje“ d.o.o. Kakanj

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button