Općina Kakanj u saradnji sa Agencijom za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, organizirala Inhouse program stručnog usavršavanja zaposlenika o temi „Cyber sigurnost“

U periodu od 14. do 16. novembra 2023. godine Općina Kakanj je, u saradnji sa Agencijom za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, organizirala Inhouse program stručnog usavršavanja zaposlenika o temi „Cyber sigurnost“.

Cyber sigurnost je područje koje je primarno usmjereno na zaštitu ključnih poslovnih sistema i dijelova IT infrastrukture od različitih neovlaštenih aktivnosti i hakerskih napada, posebno onih eksternih.

Kreiranje i poduzimanje mjera za pravovremeno otkrivanje i efikasno zaustavljanje cyber incidenata veoma je važno za sprečavanje značajnih šteta i finansijskih gubitaka.

Zaštita od cyber napada je postala jedan od glavnih prioriteta i svakodnevna tema upravljačkih struktura većine organizacija, kako komercijalnih firmi, tako i vladinih organizacija, javnih institucija i sl.

„Izuzetno je pohvalno što je Općina prepoznala važnost ovog pitanja, te potvrdila svoje mjesto lidera u procesu digitalizacije lokalne samouprave“, rekao je predavač Enes Haračić.

Općina Kakanj je jedina općina u Federaciji Bosne i Hercegovine koja je organizirala jednu ovakvu obuku za sve svoje zaposlenike.

Općina Kakanj kontinuirano unapređuje proces digitalizacije s ciljem unapređenja kvaliteta usluga koje se pružaju građanima.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button