SUFBiH: U Vladi ZDK održani pregovori sa premijerom Nezirom Pivićem

U Vladi Zeničko-dobojskog kantona održani su pregovori premijera Nezira Pivića, ministrice finansija Dženane Čišija i ministra za pravosuđe i upravu tog kantona Nebojšom Nikolićem sa delegacijom Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Federacije BiH.

U delegaciji sindikata bili predsjednik tog sindikata Samir Kurtović, dopredsjednik Nermin Ljubović, predsjednica koordinacije ZDK Melisa Isaković, te predsjednik Sindikata Kantonalnih organa uprave ZDK Abdulah Imamović.

Kako su naveli iz sindikata otvoren je jako dobar socijalni dijalog sa Vladom ZDK po pitanju utvrđivanja osnovice za 2024. godinu i kolektivnog pregovaranja.

Premijer i resorni ministri su predstavili stanje u Vladi ZDK po pitanju budžeta i aktivnosti u narednom periodu, saopćeno je iz Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button