Trenutak genijalnosti ili bezobrazluka? Ovako Nurkić igra odbranu nad najboljim igračem Knicksa

Phoenix je slavio sinoć u New Yorku rezultatom 116:113, a jedan detalj s utakmice je posebno zapao za oko navijačima Sunsa.

Jusuf Nurkić je bio zadužen za čuvanje najboljeg košarkaša New Yorka Juliusa Randlea, a prilikom jedne akcije je podijelio navijače svoje ekipe.

Naime, Randle je bio na pet metara udaljen od koša i spremao se na šut, a Nurkić se samo okrenuo i nije ga ni pokušao omesti.

Dio navijača Phoenixa je bio zgrožen načinom na koji je Nurkić odigrao odbranu i smatraju kako je bosanskohercegovački centar na bezobrazan način odlučio jednostavno ne igrati odbranu nad Randleom.

Drugi dio navijača, pak, smatra da je Nurkićev potez ustvari genijalnost jer je Randle promašio, te da ga je Jusuf ustvari na taj način omeo pri šutu.
Inače, Nurkić je susret u Madison Square Gardenu završio sa 8 poena, 10 skokova, 4 asistencije i 4 blokade, dok je Randle ubacio 28 poena.

klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button