Apel za pomoć maloj princezi Azri Zahirović

Moje ime je Azra Zahirović. Rođena sam 18.10.2022. god u Kaknju sa rijetkom dijagnozom koja pogađa jednu od 3000 beba, Artrogripoza AMC. Artrogripoza se karakteristiše kontrakturama tj. ukočenosti mnogobrojnih zglobova, tetiva, te slabom pokretljivošću mišića, a kod mene je zahvatila obe noge, kuk i desnu ruku.

Nakon mnogobrojnih posjeta ljekarima u Bosni i Hercegovini i obavljene jedne operacije obe noge (Ahilove tetive), spoznali smo da njihove mogućnosti i znanje o Artrogripozi nije dovoljno za moje izlječenje, te na njihovu preporuku otišli smo u dječiju ortopedsku kliniku u Aschau Chiemgau u Njemačkoj.
Na prvom pregledu dr. Dussa nam je ukazao na to da ću imati više operacija, a da je prva operacija koju trebamo obaviti, kako bi mogla početi hodati, operacija kuka. Nakon operacije kuka uslijedile bi operacije tetiva na nogama. U Aprilu idemo ponovo u Njemačku na pregled, te da uradimo predoperativne nalaze za moju prvu operaciju koja je zakazana u Junu. Dobili smo predracun (prijedlog računa) za prvu operaciju i on iznosi 27.588,40 €. Moje liječenje odnosno put ka mojim prvim koracima će koštati oko 100.000,00 € i ja Vas molim da pomognete mojim roditeljima i meni u ostvarenju našeg sna.”

PayPal link gdje mozete vrsiti uplate :

https://www.paypal.com/pools/c/8ZHwut2C0c

Račun: 1542129938685097- Intesa Sanpaolo Banka
Suad Zahirović
72240 Kakanj

Klub prijatelja FMB poziva sve građane Kaknja da posjete kafić Kluba u subotu, 2.12. i na taj način doprinesu akciji prikupljanja novca za liječenje djevojčice Azre Zahirović. Sav prihod od prodaje kafica tog dana ide u svrhu liječenja djevojčice.

 

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button