Premijer Pivić, ministri u Vladi i predsjedavajući Huskić posjetili muftiju Dizdarevića

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić, zajedno s ministrima u Vladi, boravili su u prvoj zvaničnoj posjeti muftiji zeničkom Mevludinu ef. Dizdareviću.

Razgovarano je o međusobnoj saradnji i zajedničkim projektima, radu i planovima nove Vlade, kao i aktivnostima i radu Muftijstva zeničkog, koje organizacijski pokriva centralni i sjeverni dio Zeničko-dobojskog kantona te općine Doboj i Teslić u entitetu Republika Srpska.

Premijer Pivić se zahvalio na prijemu potvrdivši opredjeljenje nove Vlade i skupštinske većine da jačaju saradnju sa Islamskom zajednicom i Muftijstvom zeničkim u svim oblastima i na projektima od kojih korist imaju građani i društvo.

– Vlada je posvećena općem razvoju, a naš fokus je i na jačanju saradnje sa Islamskom zajednicom i svim drugim vjerskim zajednicama u našem kantonu. Vlada će pokušati pronaći mehanizam kojim bi se osiguralo stalno i stabilno finansiranje rada vjerskih zajednica, koje su veoma značajne za narod i cjelokupno društvo – rekao je premijer Pivić.

Najavio je da će Vlada nastaviti podržavati projekat Islamskog kulturnog centra u Zenici, čije je otvorenje planirano na proljeće, a koji će, kao novo duhovno i kulturno središte, biti važan za cjelokupnu zajednicu.

Muftija Dizarević se zahvalio na posjeti i poželio Vladi na čelu sa premijerom Pivićem uspjeh u radu, rekavši da uspjeh rada Vlade predstavlja uspjeh čitavog naroda. Naglasio je da se raduje novim projektima i da je vrlo važno da Vlada bude stabilna i jaka, jer bez jake vlade i podrške skupštinske većine nema ni važnih odluka i kvalitetnih rješenja.

Press služba ZDK

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button