Velika promjena vremena narednih dana u BiH, temperature i do 20 stepeni

Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, u naredna dva dana očekuje se velika promjena vremena kada su u pitanju dnevne temperature zraka.

Već sutra se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar će biti umjeren sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C.

U petak će biti pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima, južni i jugozapadni. Temperatura zraka između 12 i 18, lokalno u sjevernim područjima Bosne do 20 °C.

U subotu će biti oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i noći nove padavine. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar u sjevernim područjima Bosne slab sjeverni, a u ostatku zemlje umjeren do pojačan, sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 18, a dnevna na sjeveru i sjeverozapadu Bosne od 3 do 8, u ostatku zemlje 12 do 16, na jugu do 20 °C, saopšteno je iz FHMZBiH.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button