Na području ZDK javni red i mir narušen u osam slučajeva

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica
Dana 07.12.2023. godine, u 01,30 sati, u ulici Bulevar Kulina Bana, od strane lica A.S. (rođen 1991. godine) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Izvršenim legitimisanjem i pregledom navedenog lica od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 4,35 grama i jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 4,25 grama. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko
Dana 07.12.2023. godine, u 14,00 sati, u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko, od strane lica K.A. (rođen 1985. godine) iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Izvršenim pregledom navedenog lica kod istog je pronađen upakovan sadržaj zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 3,90 grama i tri upakovana sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 5,10 grama. Lice K.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Kakanj
Dana 07.12.2023. godine u 10,15 sati, mjesta Kučići, od strane lica lica A.S. iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Razbojništvo” nad licem T.H. (rođen 1995. godine) iz Kaknja. Tom prilikom navedeno lice je dok se vozilo u putničkom motornom vozilu, marke VW Golf , vlasništvo T.H., istog fizički napao zadavši mu udarac u predjelu glave, nakon čega je otuđio navedeno vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu. Dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavit će istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići
Dana 07.12.2023. godine, u 01,30 sati, u mjestu Stošnica-Vozuća, od strane dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo “Razbojništvo” u pokušaju nad licem P.Lj. (rođena 1946. godine) iz Zavidovića, na način da su isti uz upotrebu fizičke snage ušli u unutrašnjost kuće tražeći novac od iste, a zatim joj zadali udarac u predjelu glave, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Od strane dežurnog ljekara u Službi hitne medicinske pomoći Zavidovići konstatovano da je P.Lj.zadobila lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog tužioca. Dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavit će istražitelji Policijske stanice Zavidovići i inspektori Sektora kriminalističke policije.

Dana 07.12.2023. godine, u 10,58 sati, u mjestu Vozuća, od strane lica O.A. (rođen 1998. godine) iz Maglaja izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Izvršenim legitimisanjem i pregledom navedenog lica od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje uz upoznavanje dežurnog tužioca. Dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavit će istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojima je na vozilima pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button