Vremenska prognoza za naredne dane

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti. Slaba kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i deset stepeni.

U utorak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša dio prijepodneva. Na planinama može padati slab snijeg. Nova slaba kiša se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Glavnina padavina je u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14 stepeni.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine su u jutarnjim satima. Na planinama može padati i slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje od devet do 13 stepeno. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i deset, na jugu do 15 stepeni.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button